Sommelier
Opis: | Kurs sommelierski skierowany jest do osób, które interesują się winem i chcą pogłębić swoją wiedzę na jego temat oraz do osób pracujących w gastronomii, które chcą zwiększyć swoje kwalifikacje. Podczas kursu sommelierskiego dowiecie się nie tylko czym jest enologia, ale również co różni poszczególne wina, ich szczepy i jak czytać etykietę na butelce. Rynek gastronomiczny w Polsce rozwija się od wielu lat bardzo intensywnie. Dlatego aby móc odnieść sukces niezbędny jest profesjonalizm. Profesjonalni sommelierzy są niezastąpieni w licznych restauracjach ale również w hotelach, kawiarniach czy pubach.
|
Cel: | Przygotowanie kursanta do pracy na stanowisku sommeliera |
Liczba godzin: | 16 (w tym 14 godzin praktyki) |
Warunki przyjęcia na kurs: |
|
Cena: | 600.00 zł |
Dokumenty wydawane po kursie: |
|