Carving
Opis: | Kurs jest skierowany zarówno dla pracowników gastronomii, jak i dla pasjonatów sztuki kulinarnej. Carving to sztuka finezyjnego rzeźbienia w warzywach i owocach, popularna głównie w krajach azjatyckich – chociaż obecnie powoli podbija inne kontynenty. Pierwsze dekoracje oraz rzeźby z warzyw i owoców pojawiły się w Chinach za czasów panowania Dynastii Tang (618-906 r.). Kurs carvingu I stopnia to początek drogi na szlaku rzeźbienia w warzywach i owocach. Nasze specyficzne podejście do carvingu sprawia, że już na tym kursie kursanci przygotują samodzielnie owocowe dekoracje.
|
Cel: | Celem kursu jest nabycie umiejętności wykonywania dekoracji z warzyw i owoców, przechowywania ich oraz prezentacji. |
Liczba godzin: | 16 (w tym 14 godzin praktyki) |
Warunki przyjęcia na kurs: |
|
Cena: | 600.00 zł |
Dokumenty wydawane po kursie: |
|